Jump to content
Sign in to follow this  
zdzislaw22

E2iPlayer Web interface development thread

Recommended Posts

Na początek dzięki za ten wspaniały dodatek do wspaniałego IptvPlayera, jakiś czas temu pytałem o taką funkcję, no i jest.

A teraz zapytanie co się mogło stać że po wejściu któryś raz z kolei na "zalukaj" mam taki komunikat:

web.Server Traceback (most recent call last):
<type 'exceptions.AttributeError'>: 'NoneType' object has no attribute 'value'

/usr/lib/python2.7/site-packages/twisted/web/server.py, line 132 in process
130    try:
131      resrc = self.site.getResourceFor(self)
132      self.render(resrc)
133    except:
/usr/lib/python2.7/site-packages/twisted/web/server.py, line 167 in render
165    """
166    try:
167      body = resrc.render(self)
168    except UnsupportedMethod, e:
\IPTVPlayer\Web\webSite.py, line 429 in render
427
428
429
430
\IPTVPlayer\Web\webParts.py, line 437 in useHostPageContent
435
436
437
438
<type 'exceptions.AttributeError'>: 'NoneType' object has no attribute 'value'

I nie mam możliwości cofnąć się do listy serwisów, jest cały czas do wyboru

-wybrany serwis (na którym jest powyższy komunikat)

-menadżer pobierania (działa)

-logi (działa)

Oczywiście na początku wszystko działało ok mogłem wchodzić w serwisy i powracać.

IPTVPlayer wersja: 172.01.02.00 , Wersja interfejsu web: 0.4

 

Po restarcie wszystko wróciło do normalności i jak narazie nie udało mi się powtórzyć tego błędu.

Edited by slawkoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takie "zapętlenie" to działanie oczekiwane. Chodzi o to, żeby można było powrócić w późniejszym czasie do wcześniejszej sesji. Po kliknięciu na "Aktywny host" powinno wszystko się pojawić w tym opcja powrotu do listy. Widocznie jak się pojawi błąd, wszystko się zapętla. Mam nadzieję, że obecna wersja będzie już odporna na taką sytuację.

Edited by zdzislaw22

Share this post


Link to post
Share on other sites

Działa wam w wersji webowej hosting openload?

Jak włączam przez dekoder to openload działa.

Jak próbuje włączyć przez przeglądarkę to za każdym razem otwiera się nowa strona ale nie z playerem tylko jest błąd 404.

Testowałem co najmniej 10 różnych filmów i seriali i zawsze jest ten błąd. Inne hostingi działają.

Ostatnim sprawdzanym serialem był: Zawód Amerykanin s05e02

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli hosting korzysta z zapamiętanych sesji, ciasteczek, czy innych zabezpieczeń to problemy z oglądaniem materiału bezpośrednio na PC, bez wcześniejszego pobrania na dysk tunera mogą się zdarzać. Generalnie chodzi o to, że nowe okno przeglądarki na PC jest traktowane jako nowe połączenie i bez wspomnianych danych serwis zachowuje się, jak się zachowuje.

Jeśli natomiast nie można pobrać takiego materiału poprzez stronę, a można poprzez interfejs GUI, to jest to błąd w dodatku.

Jak wrócę z urlopu to zobaczę co się dzieje i co można coś z tym zrobić.

 

p.s. Na przyszłość prosiłbym o dodawanie informacji z którego hosta korzystasz, żebym nie musiał szukać jednego odcinka serialu w ponad setce hostów. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znalazłem jeszcze 2 sprawy którym można się przyjrzeć.

W ulubionych mam 2 foldery, filmy oraz seriale.

W serialach mam kilka pozycji. Jak wchodzę na seriale to nie wyświetla mi się

lista seriali tylko lista sezonów pierwszego serialu z mojej listy.

Aby wyświetlić listę seriali to muszę kliknąć na "Poprzednia lista"

Od niedawna jest dostępna opcja oznaczania obejrzanych filmów czy odcinków seriali w folderze ulubione.

W wersji web nie wyświetla się gwiazdka oznaczająca obejrzane wideo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam. Panowie korej wersji open webif mam uzyc do odpalenia Web interface? Nbox open Pli 8.6 iptv player zainstalowany Web Interface aktywowany. Lecz z poziomu przegladarki internetowej po wpisaniu IP dekodera/iptv player. Dostaje info error 404. Prosze jakÄ…Å› podpowiedz co robie zle.

Edited by jacekj24

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przepraszam za OFF , ale w temacie IPTV nie dostałem kompletnej odpowiedzi, a uważam autora wątku za kompetentną ( w sensie z największą wiedzą) osobę do udzielenia odpowiedzi.

Zdzisław22, pamiętam, że swego czasu miałeś tuner UHD, niestety od jakiegoś czasu na tym tunerze i ESI występuje pikseloza/szatkowanie/biały ekran na nowych filmach w IPTV Playerze, czy poradziłeś sobie z tym problemem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Działa jeszcze webinterface ?

 

W Dodatkach WebInterface VTi nie widzę tego dodatku.

VTi ostatnia wersja, e2iplayer dziś aktualizowany, opcja w ustawieniach aktywowana.

Ręczne wpisanie adresu tunera + /iptvplayer lub /e2iplayer też nie działa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.