Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.
Sign in to follow this  
mark12

nBox 5800 sk i karta NC+

Recommended Posts

Witam wszystkich chętnych do pomocy.

Otóż stała się ciemność.

Mój nBox przestał widzieć kartę NC+.

Jako, że jestem zielony, proszę o pomoc. Jak dotąd doczytałem się o potrzebie aktualizacji OSCAMu. Moja wersja to OSKAM 1067_sci0.

Proszę o instrukcję, jak tego dokonać. Podkreślam, że nie jestem biegły w tym temacie.

mark12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam dokładnie taki sam problem, grzebie na forum ale brak informacji więc pisze tutaj...

W dniu 30 Października nastała ciemność.

Najpierw myślałem, że karta nie dostała uprawnień i stąd ten problem. Z racji tego, że uprawnień na Xboxie karty nie można sprawdzić wyciągnąłem starego PIONIER 1430 i tam sprawdziłem, Dane przeszły uprawnienia do 31.12.2018. Więc zacząłem bawić się zamiana softu.

Wgrałem kilka różne od wersji systemu od ENIGMY z 2014 do Nbox_OpenPli.8.6_Nevo-System_NAND_10-06-2018. Wszędzie ten sam problem. Ściągałem oscamy z poziomu dekodera najnowsze i dalej ciemność.

Posiadam drugi dekoder dawno gdy kupowałem z multiroomem dostałem razem z kartą i tam jest komunikat, że karta uszkodzona lub włożona niewłaściwie. Obie karty w dekoderze pokazują dokładnie taki sam komunikat. Zakładam, że karty są OK skoro PIONIER 1430 widzi je i pokazuje date uprawnień.

Ktoś coś?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ściągnąłem sobie soft box_OpenPli.8.6 najnowszą wersje z http://www.sat-4-all.com/board/topic/173231-image-openpli-nbox-adb5800xx/

instaluje się OK.

Po zainstalowaniu box_OpenPli.8.6 wcisnąłem klawisz niebieski, wybrałem 1 My Updater i ściągnąłem najnowszego OSCAMA dla Nbox Image OpenPL, najnowszy oscam, oraz najnowszy oscam@Scrypt.

Pobieranie Confingów dla OSCama, Config 0100 NC+, oraz Config 0B01 NC+ (trzeciego Confing 0B01 Smart HD+ trzeba ściągać, ma ten sam adres?)

 

 

Postęp Wykonania:

 

Config został pobrany..

Trwa instalacja czekaj..

 

Archiwe: /temp/nbox_100_NC+.zip

.....

.....

Wszystko ok....

Wgrywanie nowego configu zakończono pomyślnie..

restart SoftCama

 

[sCRIPT] stop: oscam conax

[sCRIPT] start: OSCam sci0

/var/bin/softcam.oscam_sci0: line 24: /var/bin/oscam_: not fond

Wykonywanie zakończono.

 

I dalej nie wiem co robić. :(

Edited by PPatrykowski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.