Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.
Sign in to follow this  
Na’Vi®

Zgemma H.2S

Recommended Posts

Witam All

Dostałem do testów pudełko Zdemma H.S2.Próby uruchomienia jakiegokolwiek softcama spełzły na niczym softcam uruchamia się ale nie łączy się z serwerem devilsmiley. ( dane poprawne czy to na oscam czy cccam ).

Jak chodzi o pobieranie dodatków pluginów to normalnie się łączy i pobiera.dry.gif

Testowane image to Open ATV 6.2 , Open PLI 4, 7.Zastanawiam się czy trzeba coś extra doinstalować.

Ma ktoś jakieś sugestie ???Proszę biggrinsmiley.gifbiggrinsmiley.gifbiggrinsmiley.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podaj konfirgi oscama .

 

Wielkie dzieki specool.gif" /> za zainteresowanie ale temat rozwiązany. recz.gif

 

Wgrany obecnie Hiperion 6.2 - Zgemma H.2H i przekleiłem tylko wszystkie pliczki oscama i po restarcie wszystko ruszyło bez problemu.

Wcześniej wgrywałem Open ATV 6.2 konkretnie do Zgemma H.2S bo taki posiadam. Open PLI 6 tez dokładnie do tego modelu i był cały czas problem.

Wgrałem tego - HYPERION 6.2\zgemmah2h_GIT-21696_PKT-3890_all.zip z końcówkom H2H i wszystko działa. thumbsupsmileyanim.gif Czy tu lezy problem H.2S - trudno powiedzieć

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

...

Wgrałem tego - HYPERION 6.2\zgemmah2h_GIT-21696_PKT-3890_all.zip z końcówkom H2H i wszystko działa. ...

 

Problemem polega na tym gdzie wysyłałeś te configi ?

bo jest różne ich umiejscowienie w zależności od image

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

...

Wgrałem tego - HYPERION 6.2\zgemmah2h_GIT-21696_PKT-3890_all.zip z końcówkom H2H i wszystko działa. ...

 

Problemem polega na tym gdzie wysyłałeś te configi ?

bo jest różne ich umiejscowienie w zależności od image

Rzeczywiście softcamy raz się uda zainstalować raz nie .... Co gorsze nie do końca wiem czemu zawdzięczam sukces gdy się uda ....

 

Mam zgemma i h2s. Testowałem i testuje: Open ATV 6.1, 6.2, OpenPli 6.2 i 7,0, Egami 8.1.3, Opendroid 6.7, dziś zapodam nonsolosat (widzę że ma najnowsze komponenty).

Niestety wstrzymuje się z Hyperionem 6.2 bo skutecznie opiera się openmultiibootowi postawionemu na OpenATV 6.2.

"Kopie fora" i nigdzie nie ma jakiejś ściągi co poszczególne obrazy odróżnia od innych.

Tak generalnie różnice są niewielkie dla laika ( takiego jak ja) - wizualnie większe różnice są między skórkami niż między obrazami. Są oczywiście różnice w szybkości zwłaszcza ładowania systemu.

Tu wydaje mi się że OpenPli 6.2 przoduje. Ale nie mam rzetelnego porównania czasów

Myślę o tabelce porównawczej z cechami poszczególnych obrazów. Proponuje do porównania następujące parametry

Nazwa:

Wydanie:

Data wydania

Zespół twórców (adres www, wsparcie, narodowość itp)

Wersja enigmy

Wersja kernela

Wersja pythona

Wersja sterowników DVB

Liczna restarów enigmy

Czas restartu gui

Katalogi oscam config

Czytelność i intuicyjność gui ocena 1-5

Jakość spolszczenia ocena 1-5

Kompatybilność z wtyczkami ocena 1-5

Własne komponenty - opis i ocena przydatności

..

..

Wskazówki co do instalacji i użytkowania.

Podsumowanie cech obrazu.

Ogólne ocena: 1-5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niestety wstrzymuje się z Hyperionem 6.2 bo skutecznie opiera się openmultiibootowi postawionemu na OpenATV 6.2."Kopie fora" i nigdzie nie ma jakiejś ściągi co poszczególne obrazy odróżnia od innych.

Słabo kopiesz ;) tu podawałem poprawkę do openmultiboot naprawiającą problem instalacji Hyperiona 6.2: http://pkteam.pl/viewtopic.php?f=131&t=9484

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

Wgrałem tego - HYPERION 6.2\zgemmah2h_GIT-21696_PKT-3890_all.zip z końcówkom H2H i wszystko działa. ...

 

Problemem polega na tym gdzie wysyłałeś te configi ?

bo jest różne ich umiejscowienie w zależności od image

 

@Lucek

 

To akurat nie było problemem softcamy pobierane z feed wiec zapisywały się tam gdzie trzeba i tam podmieniałem te pliki. Kolejnym razem robiłem z poziomu Webif i tez lipa.dry.gif

Problem polegał na tym ze wgrywałem odpowiedni soft pod daną wersje, czyli H.2S oscam się uruchamiał bo sprawdzałem w logach i dane tez się zgadzały tylko nie było połączenia co jest bardzo dziwne bo połączenie z netem było ok.

Lokalizacja pliczków wiadomo zależny od image i to jest jasne przykład:

Open ATV - /usr/keys/oscam_atv/Open PLI - /etc/tuxbox/config/ thumbsupsmileyanim.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.