Jump to content
Sign in to follow this  
Rossi46

Nbox oscam z fedc

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Mam problem z moim nboxem któremu muszę zmienić oscam.

Niestety pewnego dnia kanały przestały świecić i muszę coś z tym zrobić.

 

Wyczytałem, że powinienem podmienić samą binarkę na 11439

nadając nazwę poprzedniej binarki oraz nadać atrybut 755.

 

Połączyłem się z tunerem przez LAN, odszukałem ściężkę oscama i zamieniłem dokładnie oscam_9577 zostawiając dokładnie tą nazwę.

Załączam screena z folderem.

https://ibb.co/qmtSbg4

 

Niestety kanały nie wróciły i dalej nie mam tv.

Czy ma ktoś jakiś pomysł co robię źle?

 

Z góry dzięki za pomoc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.

Ja też długo z tym walczyłem, ale uzyskałem efekt, choć połowicznie.

Moja karta dostała z nieba prezent FEDC i zgasło.

Po różnych kombinacjach zmian nazwy i różnych plików zrobiłem tak:

Wrzuciłem całą zawartość pobranego folderu oscam dla Nboxów (3 pliki) nie zmieniając nazwy

do folderu var/bin(tuner w St-by), zmieniłem atrybuty, tuner ON, niebieski guzik-1,

wybrałem oscam z końcówką _sci0, restart i zaświeciło. Ten z końcówką _sci1 nie działa.

Mam jednak problem, bo nie działa mi możliwość nagrywania jednego kanału, a oglądania innego.

W tym wypadku oba kanały się tną. Powinno to chyba działać. Może trzeba jeszcze coś skonfigurować?

Przepraszam, że się podpiąłem pod temat, może ktoś pomoże.

Mam tuner BZZB i Open Pli 8.6 karta Cameleon.

Pozdrawiam.

Edited by mizar

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Rossi46 wg obrazka to nie widać po dacie podmienionej binarki :mellow:

 

Musisz usunąć binarkę którą zaznaczyłem

wrzucić nową , nadać jej nazwę starej i atrybut 755

 

 

 

1.jpg

 

 

 

w tunerze uruchamiasz wtedy softcam.Oscam7119_sci0

bo rozumię że kartę Masz w czytkiu nboxa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć .Ja cały czas byłem na sofcie od kolegi LTE czyli OpenPLi 8.6 Neovo , który ma FEDC . Niestety przedwczoraj zgasło i nie potrafię sobie z tym poradzić . Próbowałem najnowszych oscamów przez MyUpdater, ale nic nie daje. W przeglądarce w statusie oscam widnieje przy sci0 - Error , to samo przy Reader-2 .Czytam o tych podmianach ale ,nie daję rady. Może ktoś jeszcze raz łopatologicznie krok po kroku powie co zrobić . Będę wdzięczny.

Edited by JackyW

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.