Jump to content
Sign in to follow this  
silver-bb

xBox ModChip brak obrazu

Recommended Posts

Witam wszystkich, chciałem zapytać co może być przyczyną braku obrazu ( jest tylko TVP INFO ) w nBoxie z ModChipem po starcie z pena. Po starcie z nand wszystko jest OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie było to samo. Po instalacji na penie był czarny obraz oprócz TVP info. Kombinowałam z odmianami oscam według rad z tego forum ale tonie przyniosło żadnych efektów i się poddałem. Uruchamia go z nand.

 

Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie było to samo. Po instalacji na penie był czarny obraz oprócz TVP info. Kombinowałam z odmianami oscam według rad z tego forum ale tonie przyniosło żadnych efektów i się poddałem. Uruchamia go z nand.

 

Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka

W nand mam mało miejsca na bibliteki ffmpeg , linkowanie iptv na hdd nie zwalnia mi wystarczającej pamięci na instalacje i nie wiem jak zrobić żeby E2Player prawidłowo dziłał

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie było to samo. Po instalacji na penie był czarny obraz oprócz TVP info. Kombinowałam z odmianami oscam według rad z tego forum ale tonie przyniosło żadnych efektów i się poddałem. Uruchamia go z nand.

 

Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka

W nand mam mało miejsca na bibliteki ffmpeg , linkowanie iptv na hdd nie zwalnia mi wystarczającej pamięci na instalacje i nie wiem jak zrobić żeby E2Player prawidłowo dziłał

 

Biblioteki ffmpeg i Pycurl możesz również bez problemu zainstalować na pen, jeżeli pen montuje się z automatu do /hdd to wystarczy wydać w telnet komendy:

 

mkdir /hdd/iptvplayer_rootfs
ln -s /hdd/iptvplayer_rootfs /iptvplayer_rootfs

 

A potem zainstalować najpierw patch SNI (zajmuje koło 2 MB więc zmieści się w nand, komendy do instalacji patcha są w pierwszym poście tematu "[Plugin] E2iPlayer"), następnie ffmpeg i pycurl komendami z tego linku:

 

http://www.iptvplayer.gitlab.io/

Edited by Adam

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie było to samo. Po instalacji na penie był czarny obraz oprócz TVP info. Kombinowałam z odmianami oscam według rad z tego forum ale tonie przyniosło żadnych efektów i się poddałem. Uruchamia go z nand.

 

Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka

W nand mam mało miejsca na bibliteki ffmpeg , linkowanie iptv na hdd nie zwalnia mi wystarczającej pamięci na instalacje i nie wiem jak zrobić żeby E2Player prawidłowo dziłał

 

Biblioteki ffmpeg i Pycurl możesz również bez problemu zainstalować na pen, jeżeli pen montuje się z automatu do /hdd to wystarczy wydać w telnet komendy:

 

mkdir /hdd/iptvplayer_rootfs
ln -s /hdd/iptvplayer_rootfs /iptvplayer_rootfs

 

A potem zainstalować najpierw patch SNI (zajmuje koło 2 MB więc zmieści się w nand, komendy do instalacji patcha są w pierwszym poście tematu "[Plugin] E2iPlayer"), następnie ffmpeg i pycurl komendami z tego linku:

 

http://www.iptvplayer.gitlab.io/

Tak też zrobiłęm ale ten brak obrazu nie daje mi spokoju :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.