Jump to content
Sign in to follow this  
Vill

[ROZWIĄZANY]Oscam + conax brak uprawnień

Recommended Posts

Witam

Od rana mam problem z uprawnieniami.

Odblokowałem już chyba wszystko co się dało, reaktywacja przez ICA i po kilku godzinach dalej nic.

Oscam 1.10rc-svn  Rev. 8648

Karta Conax z BSLA v64

 

oscam.conf

[global]
logfile                       = stdout
cachedelay                    = 120
nice                          = 10
preferlocalcards              = 1
saveinithistory               = 1

[monitor]
hideclient_to                 = 15
appendchaninfo                = 0

[dvbapi]
enabled                       = 1
au                            = 1
boxtype                       = none
user                          = dvbapi
pmt_mode                      = 1

[webif]
httpport                      = 8888
httprefresh                   = 5
httpallowed                   = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255

[cccam]
port                          = 23600

oscam.user

[account]
user                          = monitor
pwd                           = monitor
group                         = 1
au                            = 1

[account]
user                          = dvbapi
pwd                           = dvbapi
group                         = 1,2,3
monlevel                      = 4
au                            = 1

oscam.server

[reader]
label                         = sci0
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
caid                          = 0B01
rsakey                        = xxxxxdeletedxxxxx
detect                        = cd
mhz                           = 500
cardmhz                       = 357
group                         = 1

Wyłączyłem emmcache i odblokowałem wszystkie typy emm (zwykle mam blokadę na wszystko prócz shared),

co jest jeszcze nie tak?

Przez web interface widać jakby nie szły żadne uprawnienia EMM error 0 ; EMM written 0 ;  EMM skipped 0 ; EMM blocked 0 ; jakby nic nie szło z satelity.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaktualizowałem oscam, zaskoczyło od razu. Temat do zamknięcia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu. Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.