Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.
Piter05051969

ZGEMMA H9.2S brak głosu na kanałach NC+

Recommended Posts

Cześć,

Kupiłem parę dni temu tuner ZGEMMA H9.2S i od samego początku jest problem z głosem na niektórych kanałach z paczki nc+ a szczególnie na kanałach canal + Discavery i pochodne, natomiast kanały TVP jest OK., nie ma problemu z kanałami HBO, kanały z paczki cyfrowy polsat jest wszystko OK., gdy się połączę z komputerem na OpenWebif problemu z głosem nie ma. Proszę Koledzy o pomoc. Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem ten sam problem po aktualizacji oprogramowania przez menu. Wgrałem nowe image przez usb i głos się pojawił. 

 

Niestety nie rozwiązuje to problemu z brakiem dzwięku na niektórych kanałach przez streaming (z włączonym transcoding). Streamy bez transcodingu działąją bez problemu

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jakie image wgrałeś, że głos się pojawił. Znalazłem problem, chodzi o kanały z głosem w systemie   AC3  bo nie tylko z paczki NC+ bo też inne kanały które są w systemie  AC3 mają ten sam problem, brakuje sterowników do tego systemu tylko nie wiem jaką wtyczkę należało by wgrać,  jestem nowicjuszem w tym temacie, doszedłem do tego jak już diabli mnie wzieli i wgrałem OpenPLI  i temat zniknął, a problemy te miałem na OpenATV  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Sprawdź zawsze w ustawieniach A/V czy dźwięk dla AC3 masz ustawiony na DOWNMIX  .  Jeśli jest możliwość w sofcie  to ręcznie ustawiaj przyciskiem AUDIO na kanale, powinno zawsze zapamiętać te ustawienia dla tego kanału. 

 

Z tego co wiem to problem tylko dla  OpenATV na nowszych wersjach,  na starszych ( tak przynajmniej do końca lutego ) działa wszystko jak należy. 

 Problem jest w zakodowanych wartościach  ustawień dźwięku , inne systemy ViX, OpenPLI używają procesorów tunera i nie ma problemu z dekodowaniem dźwięku bez względu na ustawienia. 

Edited by Ktosiu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Tak sprawdzałem w ustawieniach audio z tym że nie było możliwości zmiany na inny system, było tylko AC3 który można było tylko wyłączyć,  a to i tak nic nie dawało, właśnie w OpenPL jest taka możliwość o której napisałeś , możliwość zmiany systemu audio

Edited by Piter05051969

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.