Jump to content
Lukasz78

Mutant hd51 jaki najlepszy image ?

Recommended Posts

Cześć mam pytanie. Jaki najlepszy image pod ten dekoder. Ostatnio wgrałem openpli I dekoder na nim źle działał (nie chciał nagrywać, pilot inaczej działa). Co polecacie sprawdzonego i spolszczonego. A czy można na nim nagrywać dwa kanały równocześnie? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Używam image Egami głównie ze wzglegu na skina

ale to co mnie odpowiada nie musi Tobie.

Prawie zbędne jest mi nagrywanie a co dopiero dwóch kanałów równocześnie !

Przetestowałem i równoczesne nagrywanie dwóch kanałów jest możliwe

nawet na zwykłym konwerterze  (oczywiście w miarę dostępności programów)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teoretycznie nagrywać możesz wszystkie kanały z dwóch transponderów w tej samej polaryzacji , w praktyce ograniczeniem jest tylko procesor i jego wydajność. 

 

Sam sobie wybierz co pasuje , wcale tak dużo tych systemów nie jest i spokojnie poświęcając kilka dni zobaczysz wszystkie.  Wystarczy tylko użyć multiboota. 

 

Osobiście wolę zawsze  mieć Hyperiona  a dla tunerów bez wsparcia Hyperiona zwykle instaluję PLI albo ATV. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Tak zrobię będę co tydzień zmieniał na inny image teraz mam openatv. Jeszcze jedno pytanie. Kodi jak zainstalować żeby działało? bo instaluje dodatki i nic nie dziala. A powiedzcie mi czy mogę mieć hyperion a czy ten dekoder ma wsparcie? Bo ja jestem tempy w tym dopiero zaczynam he he i skąd pobrać egami i Hyperion jak można, dzieki

Edited by Lukasz78

Share this post


Link to post
Share on other sites

A moze ktos juz rozkminil wgrywanie do flasha multiboota ? Chodzi gereralnie o nowy OATV i openNFR (najbardziej mi pasuja),a nie widze takiej opcj na nowym img? W atarym 6.2 bylo , teraz tej opcji nie widze tylko jest chyba online

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minut temu, fullkiller napisał:

rozkminil wgrywanie do flasha multiboota

 

a co tu jest do rozkminilania ?

Do flasha wgrywasz image za pomocą pena USB i  tyle

 

 

49 minut temu, fullkiller napisał:

a nie widze takiej opcj na nowym img?

Dawno nie wgrywałem do flasha (bo nie ma takiej potrzeby)

ale jak jest tak jak mówisz to wgraj starsze image

i tak nie używam image w STARTUP1 bo jest  dla mnie tylko  rozruchowe

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, tomek6680 napisał:

Może to coś "wyjaśni" ,albo i nie

 

Informacja o nowym bootloaderze została podana, to nie powinno  być z tym problemu

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 godzin temu, Lucek™ napisał:

 

a co tu jest do rozkminilania ?

Do flasha wgrywasz image za pomocą pena USB i  tyle

 

Chodziło generalnie o STATRUP, a żeby wgrać nowy bootloader nalezy jeszcze skopiować plik imageversion i np. wyedytować zawartość do postaci hd51-bolt-v107r27, wtedy będzie widać, na VFD czy proces przebiegł prawidłowo. To tyle na chwile obecna. Biorę sie za wgrywanie nowego OATV, a później zobaczę co z tego wyniknie

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy nadal w OpenAtv jest problem z normalnym uruchomieniem Oscama? czy trzeba coś kombinowac?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, marikak97 napisał:

Czy nadal w OpenAtv jest problem z normalnym uruchomieniem Oscama? czy trzeba coś kombinowac?

Z uruchomieniem nie ma problemu jest tylko problem że nie można go pobrać z feeda openatv-można ręcznie dodać po ftp,plugin myupdapter,pobrać softcam feed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, marian123 napisał:

jest tylko problem że nie można go pobrać z feeda openatv

 

Nastąpiła zmiana , ale  nie jest prawdą, że nie mozna pobrać

 

2 godziny temu, marikak97 napisał:

Czy nadal w OpenAtv jest problem z normalnym uruchomieniem Oscama? czy trzeba coś kombinowac?

Trzeba kombinować jak zawsze

 - dogrwasz aktualny softcam feed

- zmieniła sie tylko lokalizacja configów na / etc / tuxbox / config /.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wtrącę swoje 3 grosze, bo miałem problemy z zarówno OATV jaki i oNFR po zmianie bootloadera. Teraz jako pierwszy w STARTUP-ie mam Hyperiona 6.4 i bez żadnych problemow doinstalowane 3 następne (Egami, oNFR no i oczywiście Neutrino). Z PKT nie mam żadnych problemow żeby pobrać softcam z feed, bez żadnych kombinacji. Stabilny soft, troche upierdliwa jest zmiana softu w STARTUP-ie, ale to można tez opanować :D. Polecam 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie dołączę się do tematu, ale z innej strony... od jakiegoś czasu po wgraniu OpenPLI mam w czasie przełączania kanałów zwis i odpala mi się dysk twardy. Dawniej tego nie było, a teraz przeleci np. 10 kanałów i na 11tym trybik i parę sek. straty i wycie dysku. W czym problem i co wyłączyć, aby tego nie było, bo jest to irytujące 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 godziny temu, Lucek™ napisał:

usuń picony z dysku jak tam Masz

Dzięki wielkie za pomoc... zapomniałem, że instalując OpenPLI od razu mi weszły PICONY... myślałem, że działają na takiej samej zasadzie, co sam dogrywasz, a tu zonk.

Wywalone i nastąpiła wreszcie cisza 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.