Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.
tapaz

Zgemma H9s image OpenPli 7.0 Konfiguracja tunera

Recommended Posts

Witam

Proszę o pomoc w ustawieniu tunera satelitarnego tuner Zgemma H9s image OpenPli 7.0

Chodzi mi o pomoc co zaznaczyć w ustawieniach. W dreambox 800HDse miałęm tak Menu>Ustawienia>Szukanie kanałów>Konfiguracja tunera>Tryb konfiguracji>Prosty>Tryb>Pojedyńczy>Satelita>HotBird

Po odpięciu przewodu od satelity w DM800HDse i podłączeniu do tunera Zgemma H9s mam taki efekt  4594765300_1557624321_thumb.jpg 4594765300_1557624321.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

No to ustaw  satelitę i tyle. 

 

Nie podałeś żadnych konkretnych informacji (  jaka antena , czy masz DiSEqC , może nietypowe zasilania konwertera itp że jest problem ) a te ustawienia są na tyle proste że nie wiadomo z czym tu można mieć problem. 

Edited by Ktosiu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
2 godziny temu, Ktosiu napisał:

No to ustaw  satelitę i tyle. 

 

Nie podałeś żadnych konkretnych informacji (  jaka antena , czy masz DiSEqC , może nietypowe zasilania konwertera itp że jest problem ) a te ustawienia są na tyle proste że nie wiadomo z czym tu można mieć problem. 

Antena offset 90 cm konwerter twin no name na drembox 800HDse i karcie  technotrend s2-3200 w PC pracuje b/u  odbiór tylko z jednego satelity HotBird 13e z diseqc nie korzystałem idą od konwertera dwa przewody do dreamboxa i do karty do peceta ustawka w DM jest konfiguracja prosta satelita pojedyńczy i działało

może zgemma potrzebuje specjalnych ustawień dołączam fotkę konwertera

6098252500_1557638841_thumb.jpg

Edited by tapaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to ustaw 13e w konfiguracja i ma działać. Też nie wiem w czym masz problem...

 

1-0-1-32-DE-190-13-E-820000-0-0-0-201905

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minut temu, miku80 napisał:

No to ustaw 13e w konfiguracja i ma działać. Też nie wiem w czym masz problem...

 

1-0-1-32-DE-190-13-E-820000-0-0-0-201905

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Teraz, tapaz napisał:

 

Witam wybierałem automatycznie i Hotbirda i nie znaleziono?

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Witam

Dziękuje wszystkim za porady dalej nie mam sygnału na Zgemma na DM800HDse wszystko hula(odbiera z satelity HB)

Teraz pytanie czy jest możliwość sparowania DM i Zgemma t.j. żeby Zgemma wyświetlała na tv kanały z dreambox`a?

Jeżeli jest możliwość to proszę o przystępną poradę Dream połączony na wifi Zgemma na kablu

IP DM: 192.168.1.30 Zgemma IP: 192.168.1.29

Image na DM to Openpli4 z 31.12.2018 Zgemma OpenPli 7.0

Pozdrawiam

Edited by tapaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tapaz

Zgemma H9s mają czasem tą "dolegliwość" ,że mają za niskie natężenie prądu na głowicy . Przy dość długim kablu antenowym jest problem z zasileniem konwertera . Pewnie już sporo na przestawiałeś w image ,to je wgraj od nowa (może teraz OpenATV ) i sprawdź tuner na innej instalacji antenowej  (u koleżanki,kolegi czy innej sąsiadki ) . Jak tuner zadziała ,to raczej czeka Ciebie wymiana konwertera i/lub kabla antenowego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stremowanie z jednego tunera na drugi jest raczej bezsensowne skoro można podłączyć antenę. 

Zmień system na inny by sprawdzić ( polecam Hyperiona , link na PKTEAM masz na banerku po lewej stronie głównej forum )  , zwykle problemem mogą być tylko  sterowniki albo zła konfiguracja. 

 

Prubowałeś załączac konfiguracje pod DiSEqC albo ustawiać ręcznie  napięcia LNB ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zgodnie z sugestią spróbuje nowe image

DISEqC próbowałem i lipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wgrałem Hyperion 6.3 i dalej nie działa jutro tuner jedzie do sprzedawcy(Chciałem tylko popatrzeć na kanały 4K)

Dzięki wszystkim

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podwójne się pod temat.
Ja mam taki problem że przynajmniej raz dziennie tuner się zawiesi i pomaga jedynie wyłączenie zasilania.
Nie wiem czy to przez openpli7 czy mały flash czy może przez dysk zew na USB. Albo wada fabryczna

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dowiesz się jak zmienisz soft, powodów wieszania jest wiele. 

 

Sprawdź temperatury, może się przegrzewa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dowiesz się jak zmienisz soft, powodów wieszania jest wiele. 
 
Sprawdź temperatury, może się przegrzewa. 
Openatv jakoś wizualnie mi się nie podoba ale sprawdze

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.