Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.
KTM

Aktualizacja e2 - BSKA

Recommended Posts

Witam, szukałem w paru miejscach jak wgrać soft do BSKA. Wszędzie widziałem instrukcje z metodą przytrzymania POWER + wtyka do prądu lecz u mnie nie pojawia się napis PROG. Drugi sposób jaki widziałem to wybranie na ekranie updA lecz też nie przynosi to żadnych rezultatów. Czekałem z 20 min aż się zainstaluje, ale nic z tego.

 

Na pendrive mam 3 pliki 

kernel.img

rootfs.img

update.img

 

Ktoś ma jakiś pomysł? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A co jest na wyświetlaczu po włączeniu?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najpierw podaj jaki masz soft w tunerze , nazwe i jego wersje , znajdziesz to w informacjach o tunerze.

2. jak masz wgrana E2 to właczasz tuner do prądu i klikasz strzałke w góre aż pojawi się napis UPDT potem klikasz OK na panelu. Należy pamiętać że oprogramowanie Hyperion wymaga innego Bootloadera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po włączeniu jest NAND. Mam OpenPLi tam.

 

Właśnie od 10 min wisi na updA i nic się nie dzieje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co chcesz wgrać? Pobrałeś tu z forum soft? Przełącz na Nand i wtedy zadziała opcja z przyciskiem Power. Ewentualnie inny pendrive.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, kac222 napisał:

Co chcesz wgrać? Pobrałeś tu z forum soft? Przełącz na Nand i wtedy zadziała opcja z przyciskiem Power. Ewentualnie inny pendrive.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
 

Tak z forum, chce wgrać starszą i lżejszą wersje OpenPLi aby mięc pamięc na IPTV. Nie chce się bawić z systemem na penie 🙂

 

Czyli co mam zrobić?
Odpalić bez pena, zmienić na NAND

Wyłączyć z prądu 

Trzymać power + wtyczka do prądu?

 

Plik update powinien mieć rozszerzenie img?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minut temu, kac222 napisał:

Dokładnie tak.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
 

Sformatowałem pendrive programem co kolega wyżej polecił. Dałem na NAND, wyłączyłem z prądu, podłączyłem pendrive, trzymam POWER podłączam do prądu i nadal nic się nie dzieje. Wybrałem na wyświetlaczu uPdA może przejdzie jakoś.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Teraz, kac222 napisał:

Żeby poszło z Update,to musisz mieć 4 plik na pendrive o nazwie Update.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
 

Skąd go wziąć? Pomożesz? 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

W sumie robię to przez czytnik kart pamięci, mam 256MB kartę i zawsze BSLA szedł z tym. Oprócz tego mam karte 16GB, ale chyba będzie za duża?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Teraz, Mesjasz24 napisał:

Nie musi , wystarczy odpowiedni update do danego u-boot.

 

@ KTM  zróbmy prościej , jak włączasz tuner do prądu co pokazuje się na wyświetlaczu ?? ( bo nie wiemy jaki masz Bootloader)

Teraz NAND cały czas wisi, z początku jakieś kropki ..o.. (coś takiego) jak podłączam do prądu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, kac222 napisał:

Załączam brakujący plik Update.

Rozmiar karty nie ma znaczenia,możesz użyć tej 16 GB.

 

update 631 B · 0 pobrań

Czyli na pena mam dać 4 pliki?

kernel.img

rootfs.img

update.img 

 

i ten Twój? Czy Twój zamiast mojego? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
3 minuty temu, kac222 napisał:

Tak,ma być 4 pliki.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
 

Ajć to spieprzyłem sprawę bo dałem trzy. Pospiech jest złym doradcą. Ruszyło się coś u1 a teraz u2..

 

Na wyświetlaczu jest "OK" 🙂

Edited by KTM

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
17 minut temu, kac222 napisał:

Wrzuć 3 Twoje i ten ode mnie razem.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
 

Ok, po wszystkim co zrobić by tuner wstał? Bo jak się odpala to wskakuje od razu na NAND i długi czas nic się nie dzieje. 

 

WSTAŁ! Bajeczka! Dziękuje wszystkim! Jesteście wielcy! 😉

Edited by KTM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masz już wgrane image ,teraz wyłącz zasilanie dekodera i ponownie włącz i szybko strzałkami na front panelu dekodera przełącz na nlam i zatwierdź ok .

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minut temu, tom17 napisał:

Masz już wgrane image ,teraz wyłącz zasilanie dekodera i ponownie włącz i szybko strzałkami na front panelu dekodera przełącz na nlam i zatwierdź ok .

Właśnie ja czegoś takiego nie mam. Zmieniłem na USB1, wyjąłem z prądu i przełączyłęm na NAND i jest ok 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

W takim razie nie wiem co Ty tam masz wgrane ,moim zdaniem to powinno być  j/w napisałem.

Niżej masz  co odpalić aby działało.

Cytat

uboot b4t
HDD1 - pierwsza partycja HDD (sda1)
HDD2 - druga partycja HDD (sda2)
USH1 - pierwsza partycja USB razem z HDD (sdb1)
USH2 - druga partycja USB razem z HDD (sdb2)
USB1 - pierwsza partycja USB bez HDD (sda1)
USB2 - druga partycja USB bez HDD (sda2)
USB3 - trzecia parytycja USB bez HDD (sda3)
NAND - start z NAND image B4T
NLAM - start z NAND image freebox - lamerek
UPDT - UPDATE env, uboota, NAND

 

uboot Freebox
USBA – start image z USB (tuner bez HDD)
USBB – start image z USB (tuner z HDD)
HDD1 – start image z HDD partycja 1
HDD2 – start image z HDD partycja 2
HDD3 – start image z HDD partycja 3
NAND – start image z pamięci wewnętrznej – NAND
nPKT – start image z pamięci wewnętrznej – NAND (ze stajnik PKT&B4T)

 

 

Edited by tom17

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie a przypomnijcie jak wygląda sytuacja przy U-boot 1.3.1.053.
Przypomnijcie proszę procedurę oraz niezbędne pliki. W BSKA miałem chyba multiboot. Tam wybierałem UPDA...potem zmieniały się symbole, aż do -OK-. Potrzebowałem 4 pliki łącznie z NAND LAMER. A tutaj jak?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, tom17 napisał:

W takim razie nie wiem co Ty tam masz wgrane ,moim zdaniem to powinno być jak napisałem.

Niżej masz  co odpalić aby działało.

 

Miałem nand update hdd1 hdd2 hdd3 (chyba) usb1 usb2 usb3 i to wszystko. Nie wiem, ważne, że działa 😄

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.