Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Recommended Posts

Posted

Adaś mam tego boxa i chciałem zainstalować gre plik APK ale nie idzie, mam zakceptowane nieznane żródła ,w czym może być problem,pobrałem już ze trzy pliki ,i lipa.

• 1 month later...
  • Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Panowie. Chciałem dziecku zakupić taką przystawkę i mam pytanie, czy na XIAOMI MI BOX S siedzi Android 8.1, czy była aktualizacja do 9tki?

- najważniejsze, co w danym momencie jest bardziej opłacalne XIAOMI MI BOX S <-> nowa przystawka <-> XIAOMI MI STICK TV?

Niby 1GB, ale z tego, co widzę ludzie nie mają z tym problemów poza pierwszym uruchomieniem, gdzie jest urządzenie zmulone i robi aktualizację aplikacji.

- brak 4K, procek lekko wolniejszy... cena to niewielka różnica pomiędzy urządzeniami, więc tego aspektu nie bierzemy pod uwagę ?

Zależy mi również na dobrej pracy dwóch aplikacji - Horizon z UPC oraz MYCanal z ofertą C+ PL ?

Posted (edited)

Na moim był 8.1 ale od razu zrobił aktualizację do 9.

Zwróciłem dziada bo mi kolidował z dekoderem vu+ i ps4. Nie szło sterować jednym pilotem od tv.

Tak to sprzęt spoko przez 9 dni go używałem. Raz mi się zawiesił. Jeśli do tv nie masz nic podpiętego po hdmi to dobry wybór.

Edited by hardj
  • Like (+1) 1
Posted

W moim tv philips box w jakiś dziwny sposób kolidował z vu+ i ps4.  Po podłączeniu box do tv znikły etykiety dekodera i ps4.
Sterować owszem można było ale już tylko tv i boxem. Dekoder trzeba było obsługiwać org pilotem. Szukając rozwiązania problemu napotkałem na ten sam problem u paru osób.

Tak tylko informuję ?

Posted
58 minut temu, zdzislaw22 napisał:

może akurat nie lubi się z philipsem. Z panasoniciem nie ma problemów.. ?

Masz coś jeszcze na innych hdmi podłączone?

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Dziwne pytanie, jakość zależy tylko od jakości materiału odtwarzanego a nie  urządzenia. 

Zresztą jak by nie było wszystko jest lepsze z boxa niż to samo na enigmie2. 

Edited by Ktosiu
Posted

@gustixls

Jakość zależy od "źródła/źródeł" ,najniższa to LOW ,prędkość netu około 2Mb\s ,SD to 2-4Mb\s ,HD 8-12 Mb\s ,4k to 8Mb\s do .... powiedzmy 20Mb\s .Co raz częściej jest stosowana kompresja danych kodekiem H.256 hevc. Do tego jest też stosowany  upscaling ,co daje więcej treści w rozdzielczości wyższej niż HD .

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ja kupiłem Dream Player for Android TV i jestem zadowolony. Program wart swojej ceny. Na Xaiomi MiBox 4K działa bez zastrzeżeń. Będzie Pan zadowolony.

• 1 month later...
Posted

Mam pytanie,

Chodzi mi o dodatek do kodi "Klient TV E2", jak skonfigurować go, żeby można było transkodować ze zgemmy H9, w której nie można ustawić portu jak np. w Gigablue lub VU+. Stream chodzi bez problemu, ale mam tylko 18Mb uploadu i dwa streamy raczej nie pójdą.

Do transcodingu ze Zgemmy na razie korzystam z dodatku "Simple klient", ale trzeba aktualizować listę kanałów itp.

Jacek

Posted (edited)

Jak nie można? Wpisujesz IP, port,  logowanie i tyle , działa.

Port musisz znać , ustawiania są też w webif. 

Zresztą nie problem sprawdzić jaki port w danym systemie jest domyślny dla streamingu, wystarczy spytać.

Edited by Ktosiu
Posted

Właśnie o to chodzi, że w Zgemmie wygląda to tak: http://192.168.1.114:8001/1:0:1:3ABD:514:13E:820000:0:0:0:?bitrate=4000000?width=1280?height=720?aspectratio=1?interlaced=1,

A w GigaBlue: http://192.168.1.111:8003/1:0:1:32DE:190:13E:820000:0:0:0:

W zgemmie transcoding i stream, są na tym samym porcie, tylko parametry inne.

Posted (edited)
W dniu 13.11.2020 o 10:14, Jacek W. napisał:

Mam pytanie,

Chodzi mi o dodatek do kodi "Klient TV E2", jak skonfigurować go, żeby można było transkodować ze zgemmy H9, w której nie można ustawić portu jak np. w Gigablue lub VU+. Stream chodzi bez problemu, ale mam tylko 18Mb uploadu i dwa streamy raczej nie pójdą.

Do transcodingu ze Zgemmy na razie korzystam z dodatku "Simple klient", ale trzeba aktualizować listę kanałów itp.

Jacek

Parę możliwości

Najprostsza, użyć m3u zamiast klienta

EDYCJA: Zmodyfikować klienta < tego się nie da jest w dll

Zmodyfikować zgemme

Skorzystać ze strony pośredniej

Edited by zdzislaw22
Posted (edited)
W dniu 13.11.2020 o 10:05, Jacek W. napisał:

Właśnie o to chodzi, że w Zgemmie wygląda to tak: http://192.168.1.114:8001/1:0:1:3ABD:514:13E:820000:0:0:0:?bitrate=4000000?width=1280?height=720?aspectratio=1?interlaced=1,

A w GigaBlue: http://192.168.1.111:8003/1:0:1:32DE:190:13E:820000:0:0:0:

W zgemmie transcoding i stream, są na tym samym porcie, tylko parametry inne.

Streaming i  transkodowania jest zawsze na innym  porcie jako dwie niezalene usługi, możesz na raz stremować normalnie i z transkodowaniem. 
Można sobie ustawić odtwarzanie z parametrami by załączyć streaming. 

Poza tym różne są porty streamingu na różnych systemach używane, porównywanie Zgemmy i GigaBlue , pewnie jeszcze na różnych systemach jest bezsensowne. 

Mi w Kodi działa idealnie , problematyczne jest tylko używanie trankodowania ze zgemmy , w sumie i tak nie używam bo głownie oglądam po lokanej sieci.

Problemem zwykle jest system i sposób zapisu streamu dla transkodowania czy jego ustawienia portów ( potrafią być różne !  )  czy też właściwe skonfigurowanie klienta w Kodi z właściwym portem. To obowiązek użytkownika wiedzieć jak ma to ustawione w systemie Zgemmy. 

W razie problemów należy zmienić dodatek, zwykle używam Enigma2 Client  i zawsze działa bezproblemowo ze Zgemmą i Vu+ . 

Edited by Ktosiu