Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Telewizor z AndroidTV i 4GB RAM

JuzNieZ

Recommended Posts

Powinno zwykle pisać w specyfikacji ale nie zawsze, nawet producent często nie podaje ile ma RAM.

Tak normalnie TV maja zwykle od 1 do 2 Gb, dopiero w modelach średniej i wyższej klasy mozna spotkac przynajmniej  3 Gb. 

Raczej  nie jest praktykowane by w opcjach szukania w sklepach określać ilość RAM w TV a szkoda . 

W swoim akurat mam 3 Gb Philips 58PUS9005/12    

Zobacz w wyszukiwarce : https://www.kitele.com/pl/     niestety nie zauważyłem opcji sale po wejściu w model masz dane o RAM prawie na końcu opisów , wybierz SYSTEM i jest w  Hardware.  

Oczywiście jest napisane ile ma RAM TV jeśli producent udostępnił. 😕 

W jakim celu szukasz z większa ilością RAM ? Czyżby pod gry ? 

Optymalizacja TV zwykle wystarcza na 2-3 Gb, tu trochę inaczej działają usługi, domyślnie system wyłącza wszystkie inne aplikacje po zmianie albo zostawia tylko ostatnią w pamięci. 

Edited by Ktosiu

Propozycja, nie kieruj sie ram, do TV dokupisz Nvidia Shield PRO i szafa gra.

Mam tu porownanie jak dziala andek w TV  a jak Shield, on jest nie wzruszony co mu zapodasz, gdzie w TV (2019) chwileczke potrzebuje i mam 2 GB ram.

EARC zeby posiadal, i bezproblemowo dzialal.

Narazie Adas

49 minut temu, zdzislaw22 napisał:

Wygląda na to, że nowe philipsy mają 4G i ten sam procesor co netshield więc pewnie będa dzialac podobnie.

czyli zaraz beda miały toshiby i hitachi, bo to wszsytko produkuje TPV. Przydatna informacja.

6 godzin temu, zdzislaw22 napisał:

Wymaganie jest, że ma NIE być żadnej przystawki. 😉
Wygląda na to, że nowe philipsy mają 4G i ten sam procesor co netshield więc pewnie będa dzialac podobnie.

Akurat tak nie jest, tv zwykle jest mniej wydajny w grafice. Same aplikacje będą działy podobnie, gry niestety o wiele słabiej. 

Jeśli chodzi o różnice pomiędzy 2 GB a 3 i więcej GB w TV to ją widać bardzo wyrazie, sam zmieniałem na nowszy model TV i większą ilość RAM od razu jest zauważalna w poprawie szybkości działania i stabilności systemu. Np Kodi chodź tak dobrze i płynnie jak na podobnym boxie z 4 GB RAM.