Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Netflix Polski

Robert27

Recommended Posts

• 1 month later...

Niestety dodanie do rodziny kogoś z zagranicy zapewne będzie sie wiązało z ciągłym wyrzucaniem z Netflixa. Już wspominają osoby że ilość tzn. "jestem na wyjeździe" ma swój limit i blokuje możliwość oglądania. Nie wiem tylko czy wszystkim, czy tylko tej osobie. No i podobno w przeglądarce działa, ale w aplikacji na TV już nie itp.

Ogólnie mało przyjazne stało sie dzielenie kont od Netflixa. 

Jak koledzy wyżej, chociaż moja propozycja jest inna. Kup w kraju gdzie jesteś i przez VPN na PL loguj się i oglądaj kontent. Nie wiem jak to jest z Polską, ale np. chcąc przycebulować to kupując Netflixa na Turcję trzeba mieć numer telefonu turecki, jest na to obejście ale dawno nie stosowałem (kupujesz na jeden miesiąc w PL, jak juz się kończy pierwszy miesiąc wyłączasz usługę, wchodzisz przez VPN na Tureckiego NEtflixa i naciskasz że jednak chcesz kontynuować. Płaciłem wtedy 24zł za to co w PL kosztowało 60 zł).

Nikt nie udostępni konta bo co chwilę będą żąania potwierdzenia. Wystarczy kupić jakiś VPN z polskim ip i samemu wykupić sobie Netflix. 

U mnie na koncie Netflix w UK bez problemów korzystam z polskiego Netflixa jak na razie bez zbędnych potwierdzeń. Po prostu załączam vpn na którym zwykle działa HBO i Skyshowtime. 

Edited by Ktosiu

Geolokalizacja ogranicza wybór niektórych audycji.  Część w polskim netflix jest niedostępna z adresów innych niż PL . To samo w UK, czy DE.

Nie ma znaczenia gdzie kupisz, ani skąd płacisz. Liczy się jaki masz adres streamu widziany przez Netflix. Stąd @Ktosiu pisał o kliencie VPN, wtedy możesz pośrednio z DE przechodzić przez Polskę i dla nich będziesz jako lokowany właśnie w PL.

Edited by acypaczom

Jak a razie nie zauważyłem w UK problemów z vpn polskim.

Mam za to problem z brytyjskim Netflix i logowanie poza domem będąc cały czas w UK już powoduje monit potwierdzenia podstawowego adresu w domu. 

Nad tym niemieckim to możliwe że działają inne prawa, kiedyś testowałem niemieckie vpn i Netflix nadal mi nie zmieniał na Niemcy. 

Jak zauważyłem przy braku określenia regionu albo braku obsługi vpn  nie ma określonego państwa przy liście popularnych w danym kraju. 

1 godzinę temu, gizmo1954 napisał(a):

Przypuszczałbym, że związane to jest z Email jaki użyto do rejestracji.

Raczej z miejscem rejestracji przez strone netfilx.de , czy .com/de-de/ 😉 , ale to dokłądnie wiąże się z geolokalizacją przy rejestracji. Przez VPN mogłbyś mieć polski, ale to znowu wpływa na dostępne materiały.