Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.
Sign in to follow this  
arco15

problem-5620boot, czy znajdę rozwiązanie

Recommended Posts

wróciłem z pracy i żona informuje mnie że dream nie działa więc sprawdzam i wskoczył(działa) natomiast przy próbie przełączenia programu zawiesza się i reset.Więcej się już nasz dream nie podniósł.

Wygląda to tak....robi 5620 boot wsakuje ----(cztery kreseczki) i nie może wskoczyć program.Dzisiaj wgrałem nowe (oryginalne oprogramowanie rel.106) kablem null -programem DeamUp5620...pokazał komunikat że wgrał natomiast po restarcie znowu 5620boot ...---- i nie chce wsakiwać program....próbowałem drugi raz wgrywać ....kasuję trzy razy aby być pewnym że pozbył się wszystkich śmieci i dalej to samo.Czy ktoś pomoże mi postawić dreama?????????????????

Z góry dziękuję za wszystkie rady(oby skuteczne bo nawet nie wiem gdzie jest jakiś serwis dreama)

pozdrawiam serdecznie

arco

przewija się 5620boot....5620boot...5620boot...a potem wskakują cztery kreseczki i stoi ...gdzie normalnie zawsze wskaiwał numer programu a tu nic....tak jakby w tym miejscu zawsze się wieszał

uf....ale kanał

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest sp69
Kiedy na wyświetlaczu naszego tunera pojawią się „płynące” napisy naciskamy strzałkę w górę i trzymamy tak długo aż nie pojawią się cztery liczby dziewięć: 9999

To powinno zalatwic sprawe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heimdall.....tak właśnie robiłem i pojawiały się cztery9999 i dalej to samo.....po restarcie 5620boot...5620booot...i cztery kreski i nic...nie chce wskoczyć więc to nie to ale dzięki.....czekam nadal na podpowiedzi

arco

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest sp69

mozliwe ze nie obejdzie sie bez serwisu :(

proponuje jeszcze kilka razy wykasowac flash, bez wgrywania image, kiedys taka kombinacja mi pomogla.

 

edit:

arco15 czytam tutaj i na tym drugim forum o Twoim probemiz z botowaniem ale nie widze nigdze zebys pisal, ze trzymasz ta strzalke w gore...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest sp69

Jeszcze jedno mi wpadlo do glowy, w sumie nie wieze, ze to jest przyczyna ale zapytac nie zaszkodzi a Tobie moze pomoc...

Czy jak juz zakonczysz proces czyszczenia flasha i programowania DreamUp5620 przed resetem i zrobieniem flash erase (strzalka w gore). Wylanczasz program DreamUP5620 lub odpinasz kabel ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heimdall.....tak właśnie robię......trzymam strzałkę i mogę trzymać i 5 min. i ciągle są 9999....próbowałem krucej i dłużej....wcześniej wyłączam program i kabel z dreama...........dobra staciłem już nadzieję......MAM PROŚBĘ ....podajcie mi jakieś namiary na serwis bo chyba reklamacji mi nie uwzględnią....kupiony w Lublinie przez allegro.Z góry dzięki za namiary

pozdrawiam i dziękuję

arco :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

<_< z tego co czytam j/w to zrób tak wgraj oficjalny rel 1.06 dreamup do 5620 i po wgraniu odlacz i odczekaj 30 sek, trzymaj gorny przycisk az pojawia 9999 , nie restartuj tylko nacisnij na pilocie dream i powinna wysc konfiduracja dreama i rob po koleji co dream pyta i powinno byc oki . potem ustaw ip dreama i wgraj dobry backup np : Gemini 1.02 znajdziesz go napewno . moim zdaniem jak ida 9999 to musi wysc konfiduracja dreama, gorzej jak by bylo caly czas boot i boot . to wtedy sproboj tygirem imag 05.05 i poczytaj na portalu dreamsite tam wszycho na temat dreama .POWODZENIA .NARRA.Antoni thumbupsmile

Share this post


Link to post
Share on other sites

cholera...w pewnym momeńcie załapał oryginalny....ale zdązyłem wklepać komunikację IP ale zwiesił się przy wyborze satelity i poresecie znowu to samo...zatrzymuje się na krechach...nie widzi połączenia sieciowego niestety.....a meneu wskoczyło przy przyczymywaniu strzałki....robię to jeszcze raz od wgrania na nowo ...może znowu wskoczy.......ale i tak coś jest nie tak....bo wychodzi na to że się bez przerwy wiesza i nic nie mogę zrobić.........

no i drugi raz zrobiłem tak amo i nie wskakuje menu.....jest felerny ten odboirnik....i chyba nie pamięć jeśli raz znowu wskoczyło menu

arco

Share this post


Link to post
Share on other sites

no i niestety...mimo wszelkich kombinacji i prób oraz wykorzystaniu waszych wskazówek nic nie pomogło....właśnie pojechał do serwisu :( .....dziękuję wszystkim i pozdrawiam

arco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.