Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ma to Waipu jakieś wsparcie gwarancyjne/aktualizacje w EU? bo takich Android boksów jest na Ali multum. Lepszym wyborem byłoby sprowadzić ONN 4K z Wallmart z US za $20 + cło + VAT niż bawić się w gówno chińczyki... 🙂

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Coco Jambo napisał(a):

Ma to Waipu jakieś wsparcie gwarancyjne/aktualizacje w EU? bo takich Android boksów jest na Ali multum. Lepszym wyborem byłoby sprowadzić ONN 4K z Wallmart z US za $20 + cło + VAT niż bawić się w gówno chińczyki... 🙂

Ten waipu jak kupisz nowego to oczywista, że jest gwarancja, nie jest to żadne g.. Hinskie, bo producent jest Niemiecki. Waipu działa tylko w Niemczech i bez kombinacji

(VPN) za granica działać nie będzie. Czy zawarte Apki będą działać za granica nie wiem.

Zasadniczo jest to Streaming-Box kanałów telewizyjnych.

Edytowane przez gizmo1954
Opublikowano

Oczywiście, że producent jest chiński. SEI Robotics https://seirobotics.net/https://www.androidtv-guide.com/pay-tv-provider/waipu-tv-box/

Nie ma niemieckich producentów urządzeń android tv.

Waipu box to produkt pod konkretną usługe ott - czyli niemiecki serwis streamingowy waipu.tv ze zbrandowanym launcherem - zastanów się czy jest sens w to wkładać pieniądze czy nie lepiej poczekać na 'czyste' urządzenia bez brandu pod konkretną usługe.

• Lubię (+1) 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem skąd masz ze Waipu to Hinski produkt, mam go i stoi na nim

Herstehller

EXARING AG

Leopoldstraße 236

80807 München

Deutschland

WEEE-Numer: DE 31924808

www.axaring.de

www.waipu.tv

Choć wiadomo ze w dzisiejszych czasach większość przynajmniej komponentów elektronicznych pochodzi z Hin

Edytowane przez gizmo1954
Opublikowano (edytowane)

To są dane importera, zamawiającego u SEI.

A po czym? Po danych z ATV Guide, jak uważasz że to bzdura to sprawdź chociażby fragemnt ESN'a netflixowego w menu: zobaczysz magiczne literki SEI Robotics czy zainstaluj aida64 - zobaczysz producenta...

Za 90% pudełek na rynku ATV odpowiadają chińskie firmy:

SEI Robotics https://www.androidtv-guide.com/oem/sei-robotics/

SDMC https://www.androidtv-guide.com/oem/sdmc/

Skyworth https://www.androidtv-guide.com/oem/skyworth/

mające poświęcenie google'a i każdego vod. Ty jako ich klient b2b (np. operator waipu) wybierasz co chcesz mieć w swoim pudełku, oni ci to za $$ wrzucają.

Trzeba być bardzo, bardzo naiwnym wierząc w niemiecką jakość, niemieckich producentów itp. bzdety. Coś takiego nie istnieje, został jedynie brand.

Edytowane przez lukasz2332
  • Lubię (+1) 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Waipu TV box, kupiony z jednego powodu, Amlogic s905X5M (30k DMIPS)

Pilot fajny, podswietlany.

Android TV 14 ( v14.10.2313)

Security : 5.2.25

Box dziala plynnie, fajnie sie obsluguje , temperatura wzgledna.

Gdyby nie ten branding bylo by SUPER, wiec znow czekanie.

Kupic moze sobie kazdy ale tylko jedna sztuke, nawet jak nie jestes klientem WAIPU.

Mamy sklep Google Play , a po uruchomieniu trybu programisty, mozna sie normalnie bawic.

DRM 5 MK problem zauwazylem, czkawka na owym kanale.

Czy mozna to juz nazwac stary SOC "Amlogic s905X5M", bo premiera byla 22/23, wiec na co sie tutaj czeka.

https://www.cnx-software.com/2024/07/01/amlogic-s905x5m-vs-s905x4-features-and-benchmarks-comparison/

https://www.waipu.tv/app/uploads/2025/03/waiputv-box-bedienungsanleitung.pdf

Narazie Adas

Opublikowano
W dniu 16.05.2025 o 09:35, adas13 napisał(a):

Kupic moze sobie kazdy ale tylko jedna sztuke, nawet jak nie jestes klientem WAIPU.

Dlaczego piszesz ze można tylko jeden kupić, ja kupiłem dotychczas 3 sztuki bez problemów, jeden z darmowym Abo na rok.

U Amazon aktualnie po 30 € z gutschein na 3 miesiące testowania za darmo.

Opublikowano

Jak przed wyłączeniem ustawisz ogólny widok, czyli aplikacje to po ponownym włączeniu masz ta samą zakładkę z aplikacjami, ale trochę z lewej w górę jest

Live sehen taki podłużny prostokąt, który się zapełnia i jak się zapełni, to startuje ostatnio oglądany kanał.

Jak ustawisz ikonę Alle Apps to po wyłączeniu i włączeniu, z tą odsłoną powinno startować bez startowania kanału.

Opublikowano

Odpoczywa, czeka na lepsze czasy az beda nowe wyzwania.

Jak by brandu nie bylo, bylo by fajnie.

Moj setup, wiecej stawiac nie chce:

Oled Android TV

FIRETV Stick 4K MAX

Shield PRO

Narazie Adas

Opublikowano
7 godzin temu, gizmo1954 napisał(a):

Dlaczego piszesz ze można tylko jeden kupić, ja kupiłem dotychczas 3 sztuki bez problemów, jeden z darmowym Abo na rok.

U Amazon aktualnie po 30 € z gutschein na 3 miesiące testowania za darmo.

Mam pytanie odnośnie tego waipu Box czy działał będzie na tym canal+ on-line,nigdy nie miałem doczynienia z tymi boxami,i szczerze nie znam się na tych sprawach,a potrzebny mi jako rezerwowe opcją. 

Opublikowano

Wszystko masz na stronie:

https://pl.canalplus.com/pomoc/wymagania-techniczne

Cytat

** Kanały i treści w 4K są dostępne na telewizorach Sony (Android TV 2017 – 2023), Samsung (Tizen 2018 i nowsze), LG (2019 i nowsze), dekoderze CANAL+ BOX 4K, Amazon Fire TV Cube, Amazon Fire TV 4K Stick i NvidiaShield.

Były kiedyś ogólnodostępne dla wszystkich ale wycofali jak zaczęły cieknąć web-dl 4k z serwisu

• Dziękuję (+1) 1
Opublikowano

w 2025? Szukam czegoś porządnego.

Cześć wszystkim,

szukam porządnej przystawki Smart TV Box – zależy mi przede wszystkim na:

✅ bardzo dobrej jakości obrazu (4K, HDR, Dolby Vision mile widziane)

✅ płynnym działaniu bez zacięć

✅ długim wsparciu i aktualizacjach

✅ możliwości oglądania serwisów typu Netflix, YouTube, Disney+, HBO Max itp.

✅ ewentualnie obsłudze Kodi, IPTV czy Plex

Zależy mi na sprzęcie, który posłuży kilka lat, a nie zacznie mulić po miesiącu.

Nie interesują mnie tanie chińskie boxy typu „MXQ Pro”, „T95”, itp.

Z góry dzięki za polecenia i opinie! 🙌

Jeśli możecie – dopiszcie też plusy/minusy danego modelu albo który Wy sami używacie i jak się sprawdza.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Z mojej strony mogę polecić Nokia Streaming Box 8010 , Amazon Fire Tv Stick. Te serwisy co wspomniałeś działają dobrze jak i same sprzęty . Kodi nie używam , Tivimate, OTT TV też działają dobrze. Spokojnie polecam

• Dziękuję (+1) 1
Opublikowano
W dniu 1.06.2025 o 00:01, edi1234 napisał(a):

który posłuży kilka lat

Nvidia Shield Pro lub Apple TV 4K, ale jeden minus w jablku bedzie z Kodi, moze sie juz cos zmienilo, nie wiem nie posiadam.

Apple i ich zabezpieczenia kompletnie zepsuly przystawke.

Czy kupowac "na lata", mysle ze nie bo az tak drogie owe cuda nie sa.

Na dzis fajny Google TV Streamer 4K jest, Amazon FIRE OS CUBE 3 ciekawy.

Homatics BOX R Plus 4K, ale Amlogic s905X4, poczytaj o WAIPU BOX masz tam nowszy SoC.

Wszystkie tutaj wymienione produkty posiadaja licencje.

Strong rowniez cos tam ma w ofercie, ale mam dwa nieudane cuda , Strong Leap S3+ i wersje PRO. ( dzis nie polecam nic od nich)

Narazie Adas

• Dziękuję (+1) 1