Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Recommended Posts

Posted (edited)

Szukam dla siebie nowego odtwarzacza pod TV

Jakie polecacie urządzenia? Chodzi mi o dostępne u nas na rynku nie z Ali, czy innych chińskich marketów 🙂

Amazon? Realme? Chromecast, czy coś innego i co najważniejsze, aby nie było pamięci tylko na parę aplikacji i...

Edited by Inconspicuous ELF
Posted

Ciekawy ten Kinhank G1  ! Dają się na tym zainstalować (i działają) appki Canal+, Polsat Box Go, UPC Go, TV Go Play,  TV Smart Go Vectry ??

Posted
21 godzin temu, adas13 napisał(a):

Dolby Atmos dziala?

Narazie Adas

Czytam właśnie na niemieckich stronach- "Kinhank hat weder Dolby Vision noch Atmos"

Posted (edited)
Godzinę temu, jkow napisał(a):

Ciekawy ten Kinhank G1  ! Dają się na tym zainstalować (i działają) appki Canal+, Polsat Box Go, UPC Go, TV Go Play,  TV Smart Go Vectry ??

Wszystko działa to w pełni certyfikowane box i najbardziej opłacalny biorąc pod uwagę s905x4 i 4gb ram oraz 32 flash.

Dolby Vision też działa, akurat to w moim tv mam - słabe te niemieckie stronki czytacie.

Tutaj to samo urządzenie dla niemca pod niemieckim brandem importera, czyli sehr teuer:

https://www.orbsmart.de/produkte/orbsmart-g1/

Edited by lukasz2332
  • Thanks (+1) 1
Posted (edited)

Będziesz zadowolony.

Puść update bo out of the box nie ma adaptive hdr, po aktualizacji jest.

A14 SDMC (producent boxa) puśći w Q1@25

Screenshot_20241121-075758_2.png

Edited by lukasz2332
  • Thanks (+1) 1
Posted

Kicpki to to samo co homatics lite - bo to ten sam producent, chiński sei robotics.

Ja imho wolę coś z 4gb ram jak już google wypuścił swojego streamera z 4gb ram to raczej zmierzają ku temu, że system i apki będą puchnąć.

Posted
W dniu 13.12.2024 o 22:05, adas13 napisał(a):

KICKPI KP1

Jezeli go mam porownac do Google TV Streamer 4K jest to "mul".

Dolby Atmos dziala.

Nie polecam.

Narazie Adas

Posted

Witam nabyłem boxa Kinhank G1 .

Jak na razie znalazłem jedną wadę, albo nie wiem jak poprawnie to ustawić w ustawieniach obrazu.

W opcji screen resolution hdr piority jak jest ustawione dolby vision to box nie potrafi odtworzyć poprawnie hdr

np z YouTube w platformach strumieniowych Max wyświetla wtedy dolby vision prawidłowo.

Po  zmianie w menu parametru na hdr10  YouTube   prawidłowo wyświetla hdr.

Natomiast w aplikacji max uruchamia się film tylko w hdr zamiast dolby vision.

Czy wie ktoś jak prawidłowo to ustawić ? Na innych boxach np Odtwarzacz multimedialny 4K STRONG LEAP-S3 przy ustawieniach dolby vision  wszystko gra prawidłowo. Piloty w obu urządzeniach są identyczne. Sam box działa bardzo szybko .

• Thanks (+1) 2
Posted

Wydaje mię że to nie są żadne cuda tylko normalne działanie a sprzęt naprawdę polecam działa wyśmienicie , poza ta małą niedoskonałością .

• Thanks (+1) 1
  • 4 weeks later...
Posted
W dniu 12.12.2024 o 22:27, lukasz2332 napisał(a):

...W Q1/25 dostanie A14.

Dzisiaj taka wiadomość - "Android TV 14 będzie za ok. 6 miesięcy zamiast w lutym 2025 roku!

Trwają testy beta i wciąż są błędy 😞 "