Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

IPTV - telewizor TCL z OK google

kuzii11

Recommended Posts

Witam, mam pewien problem.

Kupiłem telewizor tcl 54c725 i próbuje na nim korzystać z rożnych appek, nawet płatnych typu ibo czy smart iptv i strasznie klatkuje obraz lub poprostu sie zacina i trzeba wyjść z aplikacji.(czasem włącze jeden kanał i oglądam godzine bez problemu) Na telefonie tego problemu nie ma... Czy myślicie że telewizor jest za słaby i nie ogarnia? 

Zastanawiam sie na kupnem dekodera iptv. 

Z góry dzięki za rady.

1. Masz TV TCL 55C725 a nie 54C725
  2. Podłącz TV kablem LAN z routerem
  3. Po co ci dekoder IPTV skoro masz TV z Androidem, a w sklepie Google wszystkie apki do oglądania telewizji IPTV?
  4. Czytaj i zdobywaj wiedzę - bo mało kto ci pomoże 😀

😎

Przeprowadziłem test na kablu, bez zmian. Obraz czasem klatkuje i niektore kanały sie zacinają... leci głos a obraz wisi...więc dalej sądzę, że telewizor nie wyrabia... 

Edited by kuzii11

A co polecasz? Nie za miliony monet? Najlepiej z wifi, bo nie chce kabla ciągnąć.

Wyczytałem w necie, że zmiana softu w TV pomaga, bo koledzy opisywali ten sam problem z iptv. Tylko jest to temat poświęcony starszym modelom. 

Edited by kuzii11

Ale w sensie tv i zmiany soft-u ?

Wiesz pewnie się da rade zrobić zamianę softu ale czy to łatwe i bez problemowe trudno powiedzieć musiałbyś poczytać o tym modelu tv.

Zadaj sobie pytanie czy te tysiące kanałów i jakiś VOd [ raczej nic w nim nie ma ] są ci potrzebne pewnie i tak będziesz oglądał PL .

Co ci zależy spróbować ; teraz masz pewnie z 10 000 wpisów tv musi to wszystko załadować; nie wiadomo jak to obsługuje czy trzyma w pamięci czy może buforuje, moze zajeżdża cpu tv .

Test ci nie zaszkodzi a tylko pomoc może ......

Może masz możliwość zrobić swoją liste ze swojego tunera dla sprawdzenia jeżeli takowy posiadasz lub na pc też sprawdzić . Ewentualnie zmienić dawce fabryka fabryce nie równa

W szklanej kuli widzisz że ma chińskie 😉 ,we wszystkich widzisz że mają linie ,listy z ChRL  .

Z domysłami proszę skończyć a następnym razem proszę tylko fakty bo one się tylko liczą .

Mam TCL 55C735 i nie ma problemów nawet z listami które mają po kilka tysięcy pozycji, także tv na pewno wyrabia.

Szukaj przyczyny w czymś innym.

Posted (edited)

Lista jest moja własna, nie z Chin. A na jakiej apce odpalaleś na TCL-u ? Dziwne jest to, że jak odpale apke, i oglądam jeden kanał bez mieszania, działa aż miło, każdy kanał. Gdy zaczne zmieniać kanały, zaczyna sie problem... w szczególności na wybranych kanałach... TVP2 TVN Style PULS2

Chętnie bym kupił jakaś płatną apke, gdyby działało... mam smart tv pro kupione ale też lipa.

Może ma ktoś liste którą by mogł się podzielić w celach testowych? 

Edited by kuzii11