Jump to content
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Recommended Posts

Posted

rozumiem  że nadal  brak  AV1?  z którego korzysta  youtube i netlfix?    Ostatnio wysypało się kilka urządzeń  z AV1  Dolby V   . Dolby V dotyczy jednak tylko tych któzy mają TV o janości poniżej 400nit.

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Mam w domu 2 urządzenia Chromcasta, 4.0 4K i 4.0 HD.

Używam aplikacji "Dream Player dla Android TV" do streamowania z tunera Zgemma 2Hs.
Na Chromcast 4.0 4K wszystko wygląda dobrze.
Na Chromecaście 4.0 HD obraz zawiesza się, przycina co jakieś 2 sekundy.
Obydwa urządzenia połączone z tym samym tunerem, z ustawieniami domyślnymi.
Czy Chromecast 4.0 HD jest za słaby do stabilnej współpracy z Dream Playerem?

Używa ktoś Chromecasta z Dream Playerem?

• 2 months later...
  • 3 months later...
Posted (edited)

Wgraj do pamięci wewnętrznej. Użyj explorerów z wbudowanym ftp. np. Cx File Explorer, ES File Explorer, EX File Manager, itp.

Edited by Ktosiu
  • Thanks (+1) 1
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

14.05 na Google I/O 2024 prawdopodobnie zostanie przedstawiony nowy Chromecast na Amlogic S905X5(technologia 6nm) z AV1, Android TV 14 i nowym RC - przeniesione przyciski Volumne na front pilota i dodatkowy przycisk jako skrót do wybranej przez siebie aplikacji. Cena w Stanach $49.99.

• Upvote (+1) 1
Posted

Amlogic

S905X5:

CPU ARM Cortex-A510

GPU ARM Mali-G310 V5

40k DMIPS

6 nm

PCIe 3.0

S905X5M:

CPU ARM Cortex-A55

GPU ARM Mali-G310 V2

30k DMIPS

6 nm

S905Y5:

CPU ARM Cortex-A55

GPU ARM Mali G31 MP2

20k DMIPS

Narazie Adas

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

Witam!

Mam następujący problem: w salonie mam Vu+ Ultra 4K i chcę strumieniować kanały satelitarne (nie IPTV) do sypialni. Posiadam Google Chromecast 4 FHD. I o ile na telefonach z Androidem, tabletach i telewizorze Philips Android TV przez aplikację Dream Player nie ma najmniejszego probleu, o tyle na urządzeniu Chromecast nie da się oglądać. Albo działa ładnie przez pierwsze 15 sec, aby zaraz zacząć się zatrzymywać, albo w najlepszym przypadku, po żonglowanu ustawieniami (jakość, odtwarzacz, dekoder), udało mi się ustawić, żeby obraz był w miarę płynny, ale ma nie więcej niż ok. 15 kl/sec, co jak się domyślacie, nie da się oglądać. To samo jet w aplikacji KODI czy VLC. Moje pytanie jest następujące: czy Chromecast FHD jest za słaby, czy nie nadaje się do strumieniowego przesyłania kanałów SAT. A może to kwestia ustawień? Dodam, że jeśli skopiuję ustawienia z Philips Android TV to nie ma żadnej poprawy.  Czy jeśli kupiłbym np Chromecast 4K to poprawi się jakość, czy mam w ogóle zrezygnować z Chromecasta na rzacz np jakiegoś TV Box Android. Jeśli tak, to jaki polecicie? Interesuje mnie przede wszystkim strumieniowanie, które już opisałem, ale dobrzez byłoby gdyby działał też Netflix.

Posted
2 godziny temu, JuzNieZ napisał(a):

Próbowałeś przez transkodowanie i jakąś apke do iptv?

Pewnie zmniejszenie bitrate i rozdzielczości bez zmiany liczby klatek pomoże 

Tak. Próbowałem. Lecz nie dość, że nie ma za bardzo poprawy, to jeszcze jakość drastycznie spada. Tak szukam i myślę, że chyba Chromecast FHD jest za słaby. Tylko nie wiem w co pójść. 

Posted

@yasiu18 Nie chcę się wypowiadać nt. Google Chromecast 4 HD, bo nie mam, ale z wersją 4K nie mam problemów - z tego co pamiętam po Wi-Fi zawsze były problemy z streamingiem; dlatego kupiłem USB-C HUB z LAN i sprawdzałem, że nawet na Neostradzie 20Mb daje radę z filmami 4K - przy obciążeniu łącza 20 Mb jakość 4K spada drastycznie, ale nie zrywa połączenia. 15 sekund i STOP znaczy, że nie masz wersji Premium Dream Player 🙂.

Posted

Aplikację mam zapłaconą (na darmowej działają tylko chyba 6 pierwszych kanałów). Kabla nie mam możliwości podciągnąć. No nic. Będę kombinował na mocniejszym urządzeniu. Na razie dziękuję za wszelkie sugestie.

Posted

Skontaktowałem się z wydawca Dream Player i taką odpowiedź dostałem:

"Hi,
Thanks for contacting me. This is a known issue with polish channels and the cheap Chromecast. Google messed up the drivers. I cannot do anything about it but recommend a better device."

Czyli jednak wiedzą, że jest problem, ale na ich stronie nic nie ma. 

Wstawieniem, że komuś się przyda.